Cupping

Her på siden kan du læse om:

 • Traditionel cupping
 • Moderne cupping
 • Muscle cupping
 • Cuppings historie
 • Vakuum behandling

Hvad er Traditionel Cupping?

Traditionel Cupping – Fire, eller ild Cupping, udføres her i klinikken med glas Cupper. De er tykke og halvtunge, og giver et utrolig dejlig glid over huden under massage.

Cupping bruges i høj grad i TCM (Traditionel Chinese Medicine) og akupunktur generelt. Her udføres det med alt lige fra bambuskopper til udhulede horn fra eksempelvis køer.

Undertrykket i Cuppen laves ved hjælp af varme fra et lille stykke brændende vat, som har ligget i sprit. Undertrykket i en glasCup kan, af naturlige årsager, ikke justeres lige så præcist som ved moderne Cupping. Bliver undertrykket for let, tages Cuppen af igen, og sættes påny. Bliver der for højt undertryk, sættes den enten om, eller der lukkes lidt luft ind.

Den varme luft som er i Cuppen når denne sættes er med til at give en yderligere rar fornemmelse, både på huden, og det underliggende væv.

For mere info om Cupping, se fanen om Cuppingens historie.


Hvad er Moderne Cupping?

Moderne Cupping er også kendt som Vakuum Terapi. Her i klinikken bruges der en medicinsk godkendt HevaTech PRV02 Vakuum maskine. Her monteres Cupper i forskellige størrelser, helt ned fra 0,6mm og op til 160mm i glas eller plastik, alt efter cuppingens formål. Lymfemåtter bruges til lymfedrænage.

Moderne Cupping bruges bl.a. både som stationær Cupping, Cupping Massage, AnsigtsCupping, Bindevævsmassage og Lymfedrænage.

Moderne Cupping er særligt egnet til kosmetisk Cupping af ansigtet, hvor de helt små cupper benyttes.

De lidt større bruges til Cupping af eks. fingerled eller fodled, hals regionen og andre steder hvor det er vigtigt at være påpaselig under udførslen af Cuppingen.

De lidt større cupper endnu er eksempelvis til nakke, skulder, bryst, mave albueled, knæled, lår eller lændeområde mm.

De helt store Cupper bruges til Cupping af store områder omkring skulder, bryst mave, ryg, lår, balder og egner sig særligt til eks. slidgigt og MuscleCupping.

Stationær Cupping

Stationær Cupping udføres ved at sætte cupper på udvalgte punkter. Det kan være udvalgte muskelgrupper (eks. nakke/skulder), eller udvalgte akupunktur punkter. Formålet er at trække stagnationer (blod eller Qi/kropsenergi) i vævet fri, således at ny blod og energi kan tilgå området igen, og dermed skabe flow og evt. smertelindring.

Kopperne sidder mellem 5 – 20 minutter alt efter hvad der tilsigtes i behandlingen.

Udføres med let, medium eller hårdt undertryk, som tilpasses til den enkeltes problematik.

Virker også afstressende og giver fornyet energi. Bør vedligeholdes og udføres jævnligt.

I kliniken udføres det med enten Kinesisk Fire Cupping, plastik Cupper, eller moderne medicinsk godkendt Cupping Udstyr.

Olien der påsmøres inden behandling er Økologisk koldpresset mandel olie.

Cupping Massage

Cupping Massage er utroligt afslappende og effektivt mod eks. ophobning af affaldsstoffer efter eks. hård træning, og hjælper dermed til en optimeret restitution. Det bevæger og fjerner blod og Qi (kropsenergi) stagnationer i vævet, så vores celler igen næres optimalt.

Virker også afstressende og giver fornyet energi. Bør vedligeholdes og udføres jævnligt.

I kliniken udføres det med enten Kinesisk Fire Cupping, eller moderne medicinsk godkendt Cupping Udstyr.

Olien der påsmøres inden behandling er Økologisk koldpresset mandel olie.

 Cupping som bindevævsmassage/Lymfedrænage

Bindevævsmassage med cupping har til formål at øge blodgennemstrømningen i kroppens bindevæv.

Ved Bindevævsmassage udrenses kroppen for gamle og fastsiddende affaldsstoffer, og ophobet væske i bindevævet. Bindevævet genvinder herved sin mere glatte og elastiske form. Bindevævet fungerer som depotplads for affaldsstoffer og væske der ikke er udrenset på normal vis, og ophobningerne giver ændringer af hudens udseende og konsistens, figuren og evt. vægten.

 • Appelsinhud/cellulite
 • Buler på indersiden af knæene, ydersiden af lårene, indersiden af lårene, som en tantepukkel mm. •Opsvulmethed, der viser sig som større mave, hofter, bagdel, lår, overarme og underben
 • Væskeophobninger i ben, fingre og hævelser under øjnene og på øjenlågene
 • Dejagtig, slap, løs og rynket hud
 • Der kan være enten “lokal” eller generel overvægt

Affaldsstoffer og væske kan også deponere sig i led, muskler og indre organer. Den forgiftede tilstand kan give følgende problemer:

 • Smerter og stivhed i muskler og led (knæ, hofter, skuldre, ryg, ankler, nakke mm.)
 • Gigt
 • Eksem, psoriasis, og andre hudproblemer
 • Træthed og tunghed i kroppen
 • Forstoppelse og løs afføring
 • Hovedpine og migræne
 • Lav livsenergi og mange flere symptomer

Bør vedligeholdes og udføres jævnligt.
I kliniken udføres det med moderne medicinsk godkendt Cupping Udstyr.
Olien der påsmøres inden behandling er Økologisk koldpresset mandel olie.

Ansigts Cupping

Cupping af ansigtet øger blod og energi cirkulationen i ansigtet, og renser ud for gamle affaldsstoffer, samt afslapper ansigtsmuskulaturen. Det giver grobund for fornyet vitalitet, færre rynker og  færre ophobninger i ansigtet.

Kan kombineres med udvalgte akupunktur punkter i fødderne under behandlingen, samt ansigtsmassage inden cupping, for understøttelse af Cuppingens virkning.

Bør vedligeholdes og udføres jævnligt.

I klinikken udføres det med moderne medicinsk godkendt Cupping Udstyr.

Olien der påsmøres inden behandling er Økologisk koldpresset mandel olie.

Hvad kan du forvente af Cupping

Huden rødmer under cuppen da de mindste blodkar udvider sig og forsyner muskler og væv med næringsstoffer.

Ved den forhøjede blodtilstrømning stiger temperaturen i området og dræber skadelige bakterier.

Kroppens regenerering bliver understøttet.

Stagneret blod og affaldsstoffer udskilles.

Immun –og lymfesystemet bliver styrket og derved kan kroppen bedre modarbejde sygdomme.

Healende effekt på hele kroppen og på de indre organer.

Omgående bedring og lethed i kroppen

Mørkere urin.

Træthed et par dage efter, da frigjorte affaldsstoffer bliver udskilt.

Røde/lilla farvede prikker i huden, som er tegn på, at der er stagneret blod og affaldsstoffer i området.

Let ømhed i de områder der har modtaget Cupping.


Hvad er MuscleCup®

MuscleCup® behandling er et helt nyt og spændende behandlingskoncept fra Danmark, som er udviklet til at forbedre musklernes hurtighed, præstation og styrke. MuscleCup® er patenteret og et registreret varemærke.

MuscleCup® behandling går ud på, at øge muskelstyrken i kroppen og dermed have mere styrke at give af under sin træning. Styrken øges med det samme efter behandlingen og man opnår dermed kortere restitutionstid efter træningen.

MuscleCup® behandling er derfor et perfekt supplement til din træning så du hurtigt og effektivt kan forbedre dine resultater.

Under MuscleCup® behandlingen placeres kæmpe cupper på de valgte muskler og vakuummet i cupperne trækker ud i musklerne, som udvides. Dermed øges blodgennemstrømningen i musklerne og de fyldes med næringsstoffer og tømmes for affaldsstoffer, så de kan yde deres optimale.

Styrkeforøgelse kan mærkes med det samme og kroppen føles dejlig let. Behandlingen holder ca. en uge.

MuscleCup® benyttes bl.a. af Crossfittere, Triatleter og cykelryttere inden konkurrencer, for at øge deres performance.


Cuppings historie

Cuppingens historie menes at være ældre end akupunkturens, og de første cupping redskaber var horn fra eks. kvæg. I vesten, og særligt i Mellemøsten har cupping været anvendt i mindst 5000 år. De gamle ægyptere menes at være blandt de første, som systematisk anvendte metoden. I gravmonumenter i Ægypten kan oldtidens lægers cupping-set ses mejslet ind i stentavler.

Cupping brugte man også i den antikke græske medicin, og i det antikke Rom. De ældste beviser på brugen af cupping som er overleveret til os, er fundet af en mesopotamisk læges siegel fra omkring 3300 f.Kr.

Medicinske lærerbøger skrevet på papyrus, som omhandler cuppingens første beskrivelser, går tilbage til den berømte egyptiske papyrus “Ebers Papyrus” som blev skrevet omkring år 1500 f.Kr. Dette menes dog at være nedskrevet efter endnu ældre tekster.

I det gamle Grækenland f.eks. anbefalede lægerne behandlingen til bl.a. muskuloskelletale sygdomme i ryg og ekstremiteter, gynækologiske lidelser, øre lidelser og lungesygdomme.

I Kina har man fundet bøger af silke, i grave fra Han-dynastiet fra omkring Kristi fødsel, som omhandlede cupping.

Medicinmænd og shamaner har, i såvel Afrika som Amerika, anvendt cupping. Oprindeligt i form af dyrehorn, som blev sat på huden. Nogle gange havde hornene et hul i toppen så medicinmanden kunne suge blod ud af patienten, og fjerne stagneret blod, så ny blod og energi kan komme til.

Cupping har været at finde i forskellige variationer i de fleste kulturer jorden over. Mange læger har anvendt metoden i renæssancens Europa. Ligesom engelske læger i det 19.århundrede brugte cupping på hospitalerne.

I dag anvendes cupping i mange kulturer.

F.eks. er det almindeligt i Indien og Tyrkiet at en husmor kan behandle en række almindelige banale lidelser (nakkesmerter, forkølelse m.m.) ved at bruge flasker og lignende som cupping redskaber.

Cupping er f.eks. også en del af sygeplejeuddannelsen i flere Østeuropæiske lande.

Selvom cupping har en lang tradition er der kun begrænset dokumentation for dens effektivitet. Imidlertid har de seneste kliniske studier, rapporteret positive resultater af cupping hos patienter med sygdomme i bevægeapparatet, f.eks. knæ-og lænde-smerter, karpaltunnelsyndrom, cancersmerte, kroniske nakkesmerter og meget andet.

Moderne medicin har b.la. fundet cupping virksom f. eks. ved visse hudlidelser, muskler-og led symptomer, problemer i fordøjelsessystemet, dannelse af blodlegemer og positiv påvirkning af centralnervesystemet.


Hvad er vaakumbehandling?

Denne maskine brugte det danske landshold som en del af deres restitution under VM.

Den øger blodcirkulationen, fjerner affaldsstoffer, samt afhjælper ødemer i underekstremiteterne (benene). Den er i særlig grad god til folk med diabetes, hvoraf nogle af følgerne er enorm uro i benene, samt kramper og måske endda smerter.

Er der som følge af diabetes dårlig sårheling, er der ligeledes dokumenteret effekt af brugen af maskinen, som øger blodtilstrømningen til sårene, og dermed hjælper til med helingsprocessen.